resurse

Incaltaminte pentru orteze (AFO)

Pentru cei care poarta incaltaminte AFO, gasirea unui pantof modern care sa se potriveasca problemelor lor medicale nu e o sarcina usora. Site-ul acesta ar fi o solutie pntru aceste persoane. Dorim ca acest site sa ofere o varietate mare de incaltaminte pentru persoanele care utilizeaza orteze glezna picior si optiuni de incaltaminte pentru barbati, femei, copii care necesita incaltaminte speciala.

AFO este o orteza, facuta de obicei din plastic, se poarta la nivelul membrului inferior, pe picior, ca sa sustina glezna. Poate de asemenea  sa pozitioneze corect piciorul, glezna, sa corecteze piciorul cazut sau alte probleme biomecanice ale piciorului. AFO este aplicata extern si controleaza pozitia si miscarea gleznei. Ele compenseaza slabiciunea musculara si corecteaza deformitatile. De asemenea pot asigura suport pentru membrele hipotone sau sa repozitioneze un picior cu musculatura spastica in pozitii mai tipice. Pot fi folosita sa imobilizeze glezna sau piciorul la o persoana cu artrita sau fractura.

Datorită carambului din spate înclinat, încălțămintea poate fi complet deschisă ca și cum ar fi  papuc de casa, permițând piciorului să alunece ușor pe poziție. Sistemul de îmbinare închide apoi carambul și ajustează pantoful pentru a se potrivi perfect piciorului. Aceasta înseamnă că nu există puncte de presiune pe toc, care sunt obișnuite cu șireturile și velcrourile, are un sistem simplu de îmbinare astfel că pantoful poate fi montat și legat cu o singură mână. Sunt mai usor de purtat ortezele cu acesti pantofi, se deschide carambul, aluneca piciorul impreuna, se inchide, se roteste rozeta in sensul acelor de ceasornic adaptandu-se dupa picior, ca o manusa.

Exista o mare varietate de culori, pentru mai multe modele, cu material de buna calitate, cele mai bune metode artizanale, cu diferiti suporti plantari.

Cu aceasta incaltaminte nu e nevoie sa se poarte incaltaminte urata sau facute pe comanda.

Destinate sa fie folosite cu:

  • AFO, DAFO, alte orteze, atele
  • Suporti plantari ortopedici

Potrivit pentru: paralizie cerebrală, spina bifida, hemipareză post accident vascular cerebral, pareze member inferior, mobilitate redusa.

Disclaimer: aceste informații au caracter general și nu trebuie luate ca diagnostic. Toate întrebările și problemele trebuie adresate medicului, pentru a putea primi pentru a va informa cu privire la sănătatea dumneavoastră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *